sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Taustaa

Blogi on varmaan hyvä aloittaa kertomalla, miksi se on olemassa. Tämä tarina alkoi oikeastaan jo kymmenkunta vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran kuulin Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreiteistä. Ajatus pyhiinvaelluksesta alkoi kiehtoa minua valtavasti, ja päätin, että jossain vaiheessa elämääni vaellus, ainakin osittainen, täytyy tehdä. Nyt on se elämänvaihe, tämän vuoden lokakuussa vaellan Leónista Santiago de Compostelaan. Tämä blogi kertoo niin vaellukselle valmistautumisesta, kuulumisia sen ajalta kuin ajatuksia sen päätyttyäkin.

3 kommenttia:

  1. Voih, mä oon miettinyt tota samaa, luettuani 16 vuotiaana kristityn vaelluksen. Tosin mää kuulun nykyään ihan johonkin muuhun uskontoryhmään mutta vois tuollainen silti olla avaava reissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tuo tie ole mitenkään pelkästään kristityille. En muista tilastoja (ne kyllä löytyy netistä jostain), mutta melkoisen iso osa vaelluksen tehneistä on määränpäässä ilmoittanut vaelluksen syyksi muut kuin uskonnolliset (tai edes hengelliset) syyt.

      Poista
    2. Toki voi vaeltaa, ilman "syytä" mutta tuo matka on minusta myös henkinen matka, urheilulliset näkökohdat voi testata vaikka Lavia-Rauma välillä, siksi ajattelisin että esim minunkaltaiseni ei vaella tuota reittiä. Vaan ehkäpä jonkin muun. Joskus. jossakin ajassa.

      Poista