sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Ensimmäiset varustelut

Jokaisessa kirjassa ja oppaassa, mitä olen tästä pyhiinvaellusreitistä lukenut, korostetaan sitä, että kengät ovat ensiarvoisen tärkeät, ja että ne täytyy hyvin kävellä sisään ennen vaellusta. Jalkavaivat ovat yleisin syy vaelluksella eteen tulleisiin ongelmiin ja vaelluksen keskeyttämiseen.

Siispä kenkäostoksille. Onhan minulla hyvät sisäänajetut lenkkikengät olemassa, mutta oppaiden (ja oman järkenikin) mukaan ne eivät riitä, vaan tarvitaan kunnolliset nilkkaa tukevat ja kosteutta hylkivät vaelluskengät. Sellaiset sitten ostin joulukuun alussa, ja nyt olen kuukauden verran niillä kävellyt. Hyvät ovat, ja varmasti vielä paremmaksi tulevat, kunhan niillä kevään ja kesän tepastelen menemään. Tällä hetkellä kuitenkin talvi ja liukkaus asettaa haasteita jalkineille, ja käytänkin nyt lenkeillä joulupukin tuomia Icebug-kenkiä, joissa on nastat pohjassa lipsahtelua estämässä. Mutta on tässä vielä reilusti aikaa saada ne varsinaiset vaelluskengätkin mukautettua oman jalan muotoisiksi.

Toisenkin varustelun tein, vähän niinkuin huomaamatta, tai ainakin ilman sen suurempia etukäteissuunnitelmia. Kävin muutama päivä sitten kaverin luona liivikutsuilla, ja sen jälkeen huomasin omistavani todella hyvät, tukevat ja kevyet urheilurintaliivit. Mikrokuitua, eli kuivuvat nopeasti; joka vaellusilta voin siis ne pesaista ja aamulla taas laittaa päälle. Ei tarvitse ottaa vaihtoliivejä reissuun mukaan ollenkaan. :)

3 kommenttia:

  1. Mainosta noista, isoille varustuksille ei tollaisia tahdo löytyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niitä liivejä vai? Evelace-kutsut ne olivat, ja valikoimaa löytyy netistä, ne minun liivit oli nämä: http://www.evelace.fi/mallisto/naiset/katesport Maksoihan ne mansikoita, mutta on mielestäni sen arvoiset.

      Poista
  2. Kiitos, justiinsa sellaisia, eihän niitä hyviä
    ilmaiseksi saa, huonoja kyllä

    VastaaPoista