maanantai 1. helmikuuta 2016

Reitin valinnan vaikeus

Portosta (tai Porton lentokentältä, kuten minä aion tehdä) on mahdollista kävellä vaelluksen alkuosa kahta eri reittiä. On rantaa myötäilevä Caminho da Costa (kuvassa keltaisella) tai keskemmältä maata menevä Caminho Central (kuvassa punaisella).
Molemmilla on puolensa. Rannikolla maisemat ovat huikaisevan kauniit, eikä asvaltilla tarvitse niin paljon kulkea. Kuitenkin matka on vähän pitempi, ja tuulisella ja/tai sateisella säällä voi moneen kertaan katua valintaansa. Keskireittiä pitkin taas plussana on hieman lyhyempi matka ja suojaisempi kulku varsinkin huonolla ilmalla, mutta siellä joutuu kävelemään enemmän maantien laitaa eikä maisemat ole lainkaan verrattavissa rannikon vastaaviin.

Reitin valinta on todella vaikeaa! Tottakai haluaisin mennä rannikkoreittiä, ihan kauniiden rantojen ja meren takia. Mutta maaliskuun alussa voi olla muutenkin melkoisen kylmää ja sateista, eikä merituuli varmasti sitä asiaa auta; toki olen myös sen verran huonokuntoinen, etten niitä ylimääräisiä (kymmeniä) kilometrejä haluaisi välttämättä tallustaa. Alustavasti olen kuitenkin päätynyt rantareittiin, mutta jos sää osoittautuu kamalan huonoksi, niin vaihdan sitten lennosta.

Loppuosassakin olisi mistä valita, kuten kuvasta näkyy, mutta sen aion mennä tuota keltaista pääreittiä pitkin; en kierrä rannikolle enää Redondelan jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Hei!onkohan tämä sivusto vielä käytössä?suunnittelen samaa reittiä,,,arvaa olisiko muutama kysymys aiheesta��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Sivustoon ei varsinaisesti ole tulossa päivityksiä ainakaan tällä erää, mutta minä olen kyllä kuulolla ja voin mielelläni vastailla kysymyksiisi, jos vain osaan.
      Laita meiliä kaakariina (at) hotmail.com

      Poista