sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Niin mikä kävely?

Tällä viikolla kävin ajatuksia herättävän keskustelun työtoverini kanssa, kun satuttiin Helsingin lentokentälle samaa konetta odottelemaan. Tuli puhetta matkustelusta, ja kerroin, että kävin viime vuonna itsekseni Kiinassa puolitoista viikkoa, ja kesällä muutaman päivän Ljubljanassa myös ihan yksin. Hän kummastelihämmästeli yksin reissaamistani, ja sanoi, ettei kyllä kovin monta varsinkaan naispuoleista ihmistä tiedä, jotka näin tekisivät.

No, siinä sitten yksinreissaamisen hyviä puolia perustellessani tulin maininneeksi, että lokakuussa lähden kävelemään Espanjaan. Hän sanoi: "Eihän se vaan ole mikään sellainen Jeesuskävely?" Minä jäin sanattomana ihmettelemään tuota termiä, ja hän sitten perusteli, että oli nähnyt jonkun dokumentin telkkarissa tuollaisesta Jeesuskävelystä Espanjassa. Sanoin, että olen kyllä menossa pyhiinvaellusreitille Santiago de Compostelaan, ja hän siihen tarttui samantien, että juuri tuota hän tarkoitti, eli siis lähden Jeesuskävelylle.

Siinä sitten juttelimme jonkunkin aikaa erilaisista perusteista, miksi ihmiset tuonne caminolle lähtevät, ja myös minun henkilökohtaisista perusteistani. Selvästi jotenkin ajatus minusta tuollaisella matkalla hämmensi tätä kollegaani kovasti, ja käsitys minusta muuttui, eikä välttämättä parempaan suuntaan... No, eipä siinä mitään. Jokainen elää elämäänsä omien mielipiteidensä mukaan, niinkuin parhaaksi näkee.

3 kommenttia:

  1. Tänään studio55:ssä kahden naisen matkasta kys. reitillä: http://www.katsomo.fi/?progId=119174

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Näiden tätien kirjoittaman kirjan luinkin tässä muutama viikko sitten, ja haastattelut parissakin lehdessä olen bongannut. Nytpä sitten vielä telkussakin näin. :)

      Poista
  2. Olkoon Jeesuskävely. Sinähän sen teet ja tiedät syyt.

    VastaaPoista