sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Espanja

Yksi lisäsyy nimenomaan tuon vaellusreitin valitsemiseen on sen sijainti. Espanja on minun sydäntäni lähellä oleva maa, ja espanja on minun sydäntäni lähellä oleva kieli. En tosin hurjan usein ole maassa vieraillut; seitsemän kertaa, jos parinkymmenen vuoden takaiset Kanarian reissutkin lasketaan mukaan. Enkä kieltäkään osaa kovin hyvin; nuorena tyttönä opiskelin pari vuotta kansalaisopistossa espanjan alkeita; silloin ei aika ja maltti riittänyt enempään, mutta jo silloin päätin, että jossain vaiheessa elämääni opettelen sitä lisää.

Kuitenkin, koen maan läheiseksi, ja kielelläkin pärjään. Ja erityisesti meikäläistä kesäihmistä kiehtoo se lämpimämpi ilmasto. Säiden erot sain kokea juurin äsken; olin kuluvan viikon Valenciassa. Samalla kun Suomessa paukkui 30 asteen pakkaset, minä nautin paristakymmenestä lämpöasteesta.

Kävin reisuun aikana parissa kirjakaupassa kiertelemässä pitkään ja hartaasti. Paljon olisi tehnyt mieleni ostaa; oli varsinainen itsehillinnän taidonnäyte, että loppujen lopuksi mukaan tarttui vain kaksi kirjaa. Molemmat liittyivät suoraan tai epäsuorasti tulevaan vaellukseen. Ostin taskukokoisen vaellusreitin karttakirjan, sekä romaanin, jonka tapahtumat sijoittuvat Santiago de Compostelaan. Jälkimmäistä joudun lukemaan sanakirjan kanssa, mutta aion sen saada ennen syksyä luettua. Taka-ajatuksena on tottakai se, että sen avulla saan päivitettyä ja kohotettua espanjankielen taitoani niin, että tulen toimeen sillä kielellä paikallisten kanssa aina tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti